Confusion Marche Igt Rosso 2010 – Paolini e Stanford (Contrada Ciafone, Offida, AP)
La voglia di produrre vini fuori dagli schemi e la scelta di farlo nel massimo rispetto della natura sono gli ingredienti di un’interessante avventura enologica, targata Paolini e Stanford, iniziata nel 2008 nella fertile area del Piceno.
Agricoltura biologica e massima qualità in vigna e in cantina si uniscono alla scelta di accostare a due vitigni autoctoni delle Marche, il pecorino e il montepulciano, alcune grandi uve internazionali per dare vita a nuovi mix e nuove prospettive per il territorio.
Da quattro vitigni francesi – merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc e petit verdot – nasce Confusion, il vino principe della cantina Paolini e Stanford. Raccolti, vinificati e invecchiati separatamente, danno vita ad un blend unico dai profumi complessi di frutta rossa matura, tabacco e pepe. Un vino adatto a un lungo affinamento in bottiglia e da gustare in occasione di pasti importanti.
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The goal of producing exciting and world class wines and the decision to adopt organic farming practices with minimal intervention in the winery. Near Offida, in the Ascoli Piceno region of the Marche, Paolini and Stanford winery is an artisanal producer of fine wines with an important dream and the passion to realize it.
In its 6 hectares of vineyards, autochthonous and international grapes are grown to give birth to original wines able to open new perspectives for this land.
The flagship wine of Paolini and Stanford is Confusion, a carefully selected blend of its 4 bordeaux varieties all of which are french clones. A drastic green harvest of these young vines, leaving just one grape cluster per branch, gave richly colored, complex, well balanced wines, which are wonderful in their pure form and gave an incredible bordeaux blend as well. This wine is well balanced, with beautiful soft tannins, aromas of red fruit, pepper and tobacco and wonderfully persistent fruit flavors. A powerful wine to drink with roasted red meats or aged cheeses.
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